Dags att omvärdera NATO?

Nu snackas det i vänstern. Om NATO. En viktig och nödvändig diskussion. Jag lutar åt att hacka i mig världsläget och åt att faktiskt lyssna på människor från andra politiska grupperingar. Jag brukar alltid hävda att jag har ett särskilt ansvar. Jag har utopiska drömmar, är helt och fullt på när det gäller idén om… Läs mer Dags att omvärdera NATO?

Slutet på samtiden?

Jag har diskuterat det då och då de senaste åren. Att vi lever i slutet på nåt. Historien visar att civilisationer föds och dör och det finns nåt slags mönster i det. Jag lägger mig ju inte i folks moral, tycker inte det är min sak att bestämma vem som ska ligga med vem och… Läs mer Slutet på samtiden?

Frihetlig marxism

På förekommen anledning: Jag ser mig som frihetlig marxist. Min analys av samhället vilar på marxistisk grund och jag ser marxismen främst som ett sätt att förstå verkligheten. Han hade åsikter om hur samhället borde se ut, men de var oftast väsensskilda från de ideologier som byggts på hans tänkande. Marxism-leninism är obehaglig rent ut… Läs mer Frihetlig marxism